4 Kasım 2014 Salı

Zorluğun Arkası Kolaylıktır...


Göründüğüm gibi değilim. İçimde farklı bir ben yaşatıyorum. Kimsenin göremeyeceği bir yere odama geçip kendimle kalınca, en çokta elime kalemi ve kağıdı aldığımda ağladım kimi zaman... Sonra aynamın karşısına geçip elimin tersiyle gözlerimi silmem... Gözlerimin kızarıklığı gidince hiçbir şey olmamışcasına salona geri dönmem. Anneme gülümseyerek bakabilmem. Onca kendimle yaptığım mücadeleden sonra anneme gülümsemeyi başarabilmem. Kimisi için güç olan, bendeki alışkanlıklardan biri işte. 
Kimi zaman gece başımı yastığıma koyduğumda, kulaklığı kulağıma takip Sami Yusuf'un şarkılarını dinleyerek ağladım zaman. Tek bir kelimesinden dahi anlamazken beni alıp götürmesi. 
Neydi bu son zamanlarda yaşadıklarım. Günahlarımı çıkarma eylemi mi? Yoksa gelecek güzel günler için çektiğim sancılar mı? 
Ne 'Sen' derdim, ne de aşk meseleleri. Onun adına yazarken bile içten değilim. Sevmelerden vazgeçmek değil. Hala yaşatıyorum yüreğimde. Ama ne ne ne?
Aslında tüm sorunun cevabı bende. Kararsızlıklar, ikilemler içinde kalmalar. Dünyevi işler derler ya, çok mu takılıyorum ne? Oysa ahiretim... Aff Allah'ım. İnşirah...
Her zorlukla birlikte bir kolaylık vardır, diyor ayet-i kerimede. Düşünüyorum, düşünüyorum. Yapmak istediklerimde ne kadar kararlı olabileceğim. Bu yola girdiğimde nasıl tepkiler alacağım. Hepsi baş ağrısı. Ailem nasıl kabul edecek? Oysa ben babamın, annemin sözlerine dayanarak bu yola girmeye karar verdim. Ya yok derlerse. Aynı yolunda git derlerse. Hayal kırıklığı. Paramparça bırakacaklar beni. Tüm herşeyi planlamışken. Önüme engel teşkil edecek bir durum çıkmasını istemiyorum. 
Zamanı gelince, elinize geçecek tek bir mektup, sizi ya sevindirecek, ya da çok şaşırtacak. Veya benim kızım çok mu büyümüş, diye duygulanacaksınız? Belki de hiçbiri. Çok kızacaksınız. Baba sen yine ikilemde kalacaksın biliyorum. Seni ikna etmek çok güç. Ama son cümlelerim size çok ağır gerebilir. 
Neydi bu cümle. "...Ama siz bu vebali alabilecek misiniz?"
Geçin tüm yazdıklarımı, bu cümleye dikkat edin.
O günü dört gözle bekliyor ve o güne kadar cesaretimi toplamaya çalışıyorum. Nedir, diye sormayın. Hiçbir şeye açıklık gelmeden yazmam. Olumsuz tepki gelirse belki iki üç gün boyunca okula bile gitmem. Durum o derece ciddi. Anlatabiliyor muyum?

10 yorum:

  1. Nazik canım benim umarım doğru olduğuna inandığın o içindeki meseleyi ailenle sorunsuz bir şekilde atlatırsın. Dua kulun en büyük silahıdır,dua edelim. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru olduğuna inandığı ve hiçbir zaman dualarımdan eksiltmediğim bir durum. Rabb'im hakkımda hayırlı olanı versin. İnşallah silahım hedefimi tam 12'den vurur. =)

      Sil
  2. Allah'tan diliyorum ki ileride seni üzecek bir durum hakkında ailenle karşı karşıya kalma. Bazen gençler


    durumun aynı duygu ve düşüncelerle devam edeceğine dair kanaat geliştiriyor. İnşirah'ta bildiğim kadarıyla "Biz, senin kalbini açmadık mı?" Denir. Diliyorum, hem kalbin hem de içgörün açılır. Hakkında hayırlısını yaşa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ailemle beni karşı karşıya getirecek bir durum değil aslında. Her şey olması gerektiği gibi. Sadece yapacaklarım aileme biraz ağır kaçacak. Sürekli dile getirdiğim ama aslında pekte ciddiye alınmadığım bir durum. Belli bir müdder verdim kendime. İnşallah kararımdan dönmem. Çünkü hiç bu kadar emin olmadım.
      İnşirah kelime manasıyla iç açılması, ferahlık demek. Sizin verdiğiniz İnşirah Suresi'nin ayeti. :)

      Sil
  3. Nazik, benim küçümen arkadaşım .. Rabbim hayırlar nasip etsin hakkında. Düşündüğün şey hayırlar içeriyor, güzellik içeriyor ve emin ol Rabbim bir kolaylık nasip edecek sana .. Nazik napmış bir girim bakim dedim iyi ki gelmişim.. Ve ben seninleyim Nazik tek sıkıntımız senin fikrinde tutarlı olabilmen sana şu an kolay gibi geliyor bu zorluklara katlanabilcekmişsin gibi hiç tereddüte girmeyecekmişsin gibi ama öyle olmama ihtimali çok yüksek sen iyi düşün ablam ben hep arkandayym o vebali ben alamam zaten :) Selamlar çokca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esen can abla, senin desteğin beni ne kadar rahatlatıyor. Ben inanıyorum abla. Bu çektiğim sıkıntılar inşallah güzel günlere işaret. Ne düşünceler ne hayaller. Bazen düşündükçe ağlama krizlerine girecekmiş gibi hissediyorum. Tutuyorum kendimi. O mektubu yazdığımda her şey ne kadarda basitti. Sonra düşündükçe zorlaşmaya başladı. Tek bir adım dahi geri atmadım. Tereddüt etmeyeceğim. Ömrüm boyunca ilk defa bu kadar sağlam bir adım attım. Gerisini de Rabb'ime bıraktım. Tevekküldeyim. Sadece doğru zamanı kolluyorum. Kim alır ki o vebali zaten. :) Ben olsam ben de alamam, ağır kaçar. :)
      Aleyküm selam. İyi ki gelmişsin. :)

      Sil
  4. iyisin ama sen çok iyisin üzülme nolur bi de annat noldu taam mı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam anlatırım, üzülmüyorum ben, üzüyorlar beni.

      Sil
  5. Mesele nedir, hiç bir fikrim yok. Lakin aileyi hep bir adım önde tutmak lazım.
    İsteğini güzelce anlatmaya çalış ve karşı karşıya gelme derim.
    Hepimizin başından -olaylar farklı olsa da- geçiyor böyle şeyler.
    Aile hep evladının iyiliğini ister, ama bazen çok katı olabilir.
    Kıvamı gelince, öööyyle yumuşakça bir -gerekliyse bir kaç kez- konuşmak iyi olacaktır.
    Hakkında hayırlısı;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ailemle karşı karşı gelecek bir durumum olmadı, nedir bu bir arkadaşını ön planda tutmak. Ben ailemi hiç bir arkadaşımın uğruna ezip geçmedim bundan sonrada böyle bir durumla karşılaşmam inşallah. :)
      Her ergenin başından geçen şeyler desem hafif kalır çünkü düşüncelerim hiçte ergence değil. :)
      Onları kırmayacak şekilde her şeyi anlatacağım inşallah. Anlatmaktan öte okuyacaklar. :))

      Sil

Sevgili canlar, lütfen yorumlarınızı esirgemeyiniz. :) Hepiniz benim için değerlisiniz. Sizleri çok seviyorum. :)