28 Şubat 2015 Cumartesi

Mutluluk Projesi - Gretchen Rubin



''Aslında biliyorsunuz; 
Mutlu olmak için çoğu şeye sahipsiniz.
Hatta kendinizi mutlu bir insan olarak bile tanımlayabilirsiniz.
Ancak eksik olan birşeyler var.
Kimseye söylemiyorsunuz belki ama eminsiniz.
Adını koyamadığınız birşeyler eksik''


Diyerek kendine bağlayan Gretchen Rubin'in kişisel gelişim, mutluluğu arama yolları adına yazılan eserlerin arasına girmiş kitabına ben de bir göz atayım demiştim. Lâkin başta sadece göz atıcakken bitirdiğimi farkettim.


Evli iki kız çocuğu annesi , kariyeriyle meşgul Gretchen Rubin hayatının rutin düzeninden sıkıldığını ve bu durumun onu bunalıma kadar götürdüğünü farkediyor.


 'Sınırlarımı aşacağımı içten içe ummuşumdur hep'


Her insanın mutluluk adına projeleri vardır. Peki gerçek mutluluk nedir? Evet sık sık sorduğum bu soru beni de bir çok yola sürükledi. Gerçekten istediğim mutluluk neyden ibaretti? Karmaşaların içinde kalmıştım. Bana yol gösteren Gretchen'i sizinle de tanıştırayım.


Otobüsün Bulanık penceresinden dışarı bakarken  karşıdan karşıya geçen birini görmüştü Gretchen; bir yandan şemsiyesini idare etmeye, bir yandan da cep telefonuna bakmaya çalışan çocuğunu taşıyan bebek arabasını iten onun yaşlarında ki bir kadını. 'İşte ben!' demişti. Ve artık böyle olmak istemediğine karar vermişti. Evet hayatını değiştiren ve bu eseri paylaşmasını sağlayan önemli gündü. 12 ayda kendine belirlediği 12 kural ile mutluluğa adım atmıştı.

'SİZE 12 AY SÜRECEK BİR PROJE SUNUYORUZ.'



'BU YAZ 
AYNI HAYATINIZA
YENİDEN BAŞLAYIN'


Dikkatimi çekti okudum. Ve kitabın sonuna geldiğimde her insanın kendine özgü bir mutluluk projesinin aslında en derinlerinde yattığını gördüm. Bana öğrettiği en önemli şey ise buydu sanırım.


            'Mutluluğu kendi çatınız altında arayın.'





                                                  Selametle :)

2 yorum:

  1. Bu kitabı bende soluksuz okumuştum hatta yazarı ile tanıştım facebook sayfası sayesinde çok başarılı bir yazar ben onu örnek alıyorum diyebilirim.Bende mutluluk projemi hazırladım ve Mart:Daha Yükseği Hedefle-İş bölümündeyim hakkımızda hayırlısı olsun Rabbin herkesin gönlüne göre veriyor zaten ki pes etmemek lazım .Benim sloganım" bugünü son günmüş gibi yaşa" :) Mutlu günler...(FATOFOTOFAN)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Örnek alınacak hatta örnek almanın yanı sıra kendi hayallerimizi mutluluğumuzu ön plana çıkarmamızı sağlayacak bir yazar. Teşekkür ederiz efenim sizede Mutlu günler :)

      Sil

Sevgili canlar, lütfen yorumlarınızı esirgemeyiniz. :) Hepiniz benim için değerlisiniz. Sizleri çok seviyorum. :)