12 Eylül 2014 Cuma

Okul Sendromu


Evet, biliyorsunuz ki okullar açılıyor ve ben bunun sendromunu yaşıyorum. Şu gün açılacak, şu olacak, bu olacak derken gün gelip çatıyor. Bu gün facebookta ayrı bir sendrom. Sen hangi sınıftasın, şu sınıftayım, bu sınıftayım, Nazik, başkaların hangi şubede olduğuna bakar e-okuldan. Tam bir kriz günü. Çarşıya çıkacağım, gidip en sevdiğim kitabı alacağım ama bilgisayarın başından ayrılamıyorum. Durum bile yazdım facebookta

Evet, 2014 - 2015 eğitim öğretim yılına 11 - G sınıfında devam ediyorum. Benim şubeyi değiştirmeyen canlara selam olsun. 
Bir de şube mevzusunda bana yardımcı olanlara da selam olsun. 

Ve başka arkadaşların durumları. Yok şu sınıftayım, bu sınıftayım, benim sınıfımda olanlar var mı...
Okullar açılacak ya şimdi. kocaman bir offf çekmek istiyorum. Sınıflar değişmiş. Her sene farklı bir sınıf. Yeni yüzler falan filan. 

Bir de şu hocaların çalışın dırdırları. Biz sizin geleceğinizi düşünüyoruz, iyi bir yerlere gidin diye çabalıyoruz. Kimisi yan gel yat osman. Hakkını vermek lazım şimdi. Kimi hocalar çok ilgililer. Ama şu dersleri bir türlü sevemedim gitti. 

Sınavlar beni öldürüp bitiriyor zaten. Şu gün sınav var. Hadi ya tüh. Lan bana kopya verecek misin? Nazik şuraya geçsene. Lan bakma yakalanacağız. Sen aç kağıdını ben bakacağım. Hele Din Kültürü yazılıları ayrı bir kriz. İmanlı bir öğrenci olaraktan ben kopya verirdim. Ya da alırlardı işte. 

Sınav günü çalışmaya başlamalar. Sınav sonucundan sonra not hesaplamaları. Şu kadar alırsam bu dersten geçerim. O tamam yırttım. Kaç zayıfım vardı? Aman hiç bir şey, geçerim geçer...

Boş dersler en büyük zevkimiz olsa da o zevki bozan yoklamayı almaya gelen hocanın bir daha hiç gitmeyişi. Bazen hoca değişimleri falan filan. Ama illa bir hoca yani. Oh bir de son üç saatin boşsa ya Allah eve.

En yakın arkadaşlıklar, en güzel paylaşımlar okulu zevkli kılan. Arkadaşlarda olmasa ne gerek var okula. Okuyup adam olacağız sözde! Hadi hayırlısı. Koskoca ama bir o kadar da kısa bir dönem var önümde. Üniversiteye hazırlık. Hedefimde ilahiyat okumak var. İnşallah da okurum. Umudum var kendimden. Son iki sene kendimi sıkmalıyım. Hadi hayırlısı.

Not: Birilerin eksikliğini yaşayacağım okulda. Bu yüzdendir bazen okula gitmek istemeyişimin sebebi. Anılar canlanacak hani. Her yer buram buram 'Sen' kokuyor. En çokta mescid. :(



11 yorum:

  1. Benim de kardeşim başlıyor okula.Ben gitmesem bile,onun heyecanını paylaşıyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel kardeşinin heyecanını paylaşıyorsun. Senin gibi bir abla bende de olaydı iyiydi. :) Ya sen benim ablam olsana. :):)

      Sil
  2. şu an senin gibi lisede olmayı okul sendromu değilde okul heyecanını yaşamak isterdim lise çok başka Nazik ama sizin her sene farklı sınıflarda olmanız berbat bir şey. İlahiyat harika bi bölüm lakin Arapça fazla zorluyor insanı bende mezun olunca geceden okumayı çok istiyorum bakalım nasip artık. ama sen iyi düşün sendrom değil heyecan duymaya çalış bak nasıl güzelleşiyor her şey. Benimde bu sene liseye başlıyor kardeşim öyle iç çekiyorum ki keşke o kapıdan ben girecek olsaydım diye amann be hemencik geçip gidiyo işte sen hiç takma :) Güzel düşün güzel olsun. Sevgiler canımm ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okul heyecanı yaşamamak. Ben hiç bir zaman bu heyecanı yaşamadım. Ama lise gerçekten çok güzel bir ortam. Çok farklı kişiliklerle karşılaşıyor insan. Bir gün mezun olunca arkamı dönüp ne güzel günlerdi o zamanlar diyeceğim. Eski arkadaşlarımı elbette özleyeceğim. Sendromu yaratan hocalar sınavlar.
      İlahiyat bölümü. İnşallah giderim inşallah sen de okursun abla. Arapça zor diyorlar ever. Kazanabilirsem bir de seversem zorun üstesinden gelebilirim diye düşünüyorum. Hayırlısı hakkımızda. :)
      Aaa kardeşin liseye mi geçti? Bende de var bir tane. :) Heyecanlı. :)
      Hadi bakalım güzel düşünelim güzel olsun. :) Öpüldünüz, sevgilerimle. :)

      Sil
    2. ah kuzum lisede sınav derdi olur mu ya lise sınavları ne ki üniversiteyi gör bi de :) 1 soru soran hocalar hiç kağıdı okumayıp kafasına göre not verenler seni adam yerine koymayanlar vs. sen şükret haline valla bak lise her türlü heyecan duyulacak bi ortam bence :) sendroma gerek yok ☺

      Sil
  3. Pazartesi bizim anaokulu da açılıyor hangi deliklere kaçsam :) Canavarlarım geliyorlar artık top havuzunda beni topa tutarlar :)) Sizlerin heycanınız benim küçük oğlumda İmam hatip ikinci sınıfa başlıyor Allah yardımcıları olsun Tüm öğretmen ve öğrencilerin canım başarılar diliyorum sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel ben seni kanatlarımın altına alayım hocam. :)
      Ama bak uyarıyorum bana fazla güvenme ben de seni topa tutabilirim. Öğrenciyim sonuçta. :D
      Amin amin. Hocalara da acıyorum hani. Az çekmediler elimizden. :D

      Sil
  4. Benim de şubem değişmiş, dünyam başıma yıkıldı desem biraz abartmış olmakla birlikte yeridir yani. Ben ortaokula geçtiğimde bile şubeleri karıştırmadılar, şimdi tamm orta son sınıf hadii, karma çorma. Neyse çok dolmuşum ben, en iyisi ayrı bir post yayınlamak bununla ilgili =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam yeri yani. Bayağı dolmuşsun hani. :) Bizim ki özel sebeplerden değişti. Çok yaramazdı bizim sınıf. :(
      Hadi bakalım postunu yayınla. :)

      Sil
  5. ay hadi başarılar. anladım anılar arkadaşlar. sen dersleri sevmiyon demek ki arkadaşlar için gidiyon. ama unutma bak, kaybolmucan tamam mı. arada gelcen anlatcan bize taam mı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada uğrarım inşallah. :)
      Ya dersleri sevmiyorum. Bu yüzdendir teşekkür alabiliyorum. :) Benim için bir şey ifade etmiyor ya hadi neyse. :)

      Sil

Sevgili canlar, lütfen yorumlarınızı esirgemeyiniz. :) Hepiniz benim için değerlisiniz. Sizleri çok seviyorum. :)