17 Ağustos 2014 Pazar

Küçüktük, Sevmek Nedir Bilmezdik


Küçüklüğümü özledim diyerekten giriyorum yazıma. Küçükken masumduk. Annem bana hep 'Kızım sen dua et, sen daha çocuksun, bir meleksin, günahsızsın, duaların kabul olur." derdi. Ben de hep heyecanla dua ederdim. Allah'ıma bir şeyi söylemeyi unutmuşum. Sen benim kalbimi boş insanlarla oyalama ey güzel Allah'ım. O zaman küçüktüm, melektim ya anne, aşktan bir haberdim. Sevmek nedir, bilmezdim. Ben tek erkek olarak babamı tanımıştım. Benim ilk sevdiğim adam babamdı, anne.

Büyünce her şey değişti anne. Bu kızın kalbine geri dönüşü olmaksızın birine kaptırıverdi. Ya sevmek miydi benim kisi? Ben, her onunla konuştuğumda Allah'a yakın oluşu görüyordum ve ben de onun gibi olmak istiyordum. Onun gibi her an tebessüm eden, herkesle samimi ilişkiler kurabilen, ve bildiklerimi herkese aktarabilen biri olmak istiyordum. Sabrına hayrandım zaten. Ama hiç bir zaman dile getirmedim, ne kadar da sabırlısın, diye. Çünkü onunla karşı karşıya geldiğim zaman dilim lal oluyor, kalbim konuşuyordu. hep Gözlerinin içine bakmaya kalksam yüreğim yanıyordu.
Beni ne zaman görse bakar ama ben ona donuktum. Bakarken bana imkansızlığı görebiliyordum. O bana hiç o niyetle bakmamıştı. Seni seviyorum gibisinden. Ben ona her baktığım hiç bir zaman beni sevmeyeceksin, diye bakardım. Güzel anılarımız oldu mu, oldu. Sadece beni hatırlayacağım. Aklımda, günlüklerimde kalacak anılar. 
Anne, canım annem. Biliyor musun ben hiç yolda yürürken ağlamadım, ağlamam derdim hep kendime. Ağlayanları da aptal derdim. İlk aptallığı onun arkasından ağlayarak yaptım. Hıçkırıklarımı tutamadım anne. Ağladım anne. Kulağımda kulaklık hep onu düşünerek ağladım. Hıçkırıklarımı tutmaya çalıştıkça boğazıma takıldı, nefes alamadım. Özledim anne, onu çook özledim.
Şimdi senin omzuna yaslanıp "Anne ben onu çok seviyorum" demek isterdim. Utanıyorum anne. Onu sevebildiğime dahi utanırken, sana nasıl söyleyebilirim? :(
Şimdi dualarımdasın ey sevgili. En güzel şekilde. Gözyaşlarımı tutmadan dua ediyorum sana. Her şeyin hayırlısını istiyorum. Bir de başka gönüllere girip de can yakmaman için.


8 yorum:

  1. Selamünaleyküm canım benim bloguna defalarca geldim yorum bırakmak istedim olmadı nihayet yorum bırakabiliyorum ama google plus hesabından da yorumlarını açman lazım bi şekilde sana ulaşabilelim.. Diğer yazılarınıda takip etmeye çalışıyorum.. İnşaAllah bundan sonra bir problem olmaz.. Yazını okurken çook tanıdık geldi bir zamanlar benim geçtiğim tanıdık sokak bazen yağmurlar yağar o sokaklara hemde sağanak tüm vücüdunu ıslatır en çokta gönlünü...
    sevgiler canım ✿ ✿ ✿

    YanıtlaSil
  2. En güzel duadır "her şeyin hayırlısı"nı istemek..
    Gönül dünyanda güneşler açsın ☼♥♥☼♥ hiç batmasın olur mu ☼♥
    Bende çok yorum yazdım ama yayınlamadı.. görüşmek üzre sevgiler bende beklerim :))

    YanıtlaSil
  3. @Emine Kaya Aleykum selam. Şükürler olsun ki yorum konusu hallettim.
    Her genç bu sokaktan geçiyor olsa gerek. Hani vardır ya berşerde ilahi bulmak, önemli olan bunu yapabilmek. Ben beşerimde ilahi buldum, çok şükür.

    YanıtlaSil
  4. @Özlem'in Kaleminden
    Gönlü güzel, melek ablam duaların için kocaman bir AMİNN. Rabbim kimsenin gönlündeki güneşi kapatmasın. Seni takipteyim ablam, inşallah her postunu okuyacağım. :)

    YanıtlaSil
  5. Tek taraflı biraz hüzünlü ama aşk güzel şey aslında..

    YanıtlaSil
  6. @stupidrabbit aşk yaşaya bileceğin en güzel şey. İster karşılıklı ister karşılıksız. Her halini severim. :)

    YanıtlaSil
  7. Gercekten küçükken daha kolaydı herşey, mutluluklarimiz çok basitti. Sanırım büyüdükçe ve yeni güzellikler gördükçe gözlerimiz yükseklere kayıyor önceden bizi çok mutlu eden şeyler şimdi umrumuzda olmuyor.
    Aşık olmaya gelince, her insan hayatında bir kere imkansızı tatmistir bence. Aciyi mutluluğu heycani kavusmayi kavusamamayi. Ama bunları bi yerden sonra geride birakabilmek, önüne güçlü adimlarla bakabilmek gerekiyor. Çünkü insan imkansizin peşinden koşarken bazen küçük mutluluklari veya onun için iyi olan fırsatları gözünden kacirabiliyor..

    YanıtlaSil
  8. @Cemre K. Ne güzel ifade etmişsin. Ama şu kısma katılmıyorum.
    İmkansızın peşinden koşarken küçük mutlulukları veya onun için iyi olan fırsatları gözünden kacırabiliyor...
    Hala küçük mutlulukların peşindeyim, iyi fırsat gelmese de olur, demek istedim birden ama her şeyin hayırlısı.

    YanıtlaSil

Sevgili canlar, lütfen yorumlarınızı esirgemeyiniz. :) Hepiniz benim için değerlisiniz. Sizleri çok seviyorum. :)