8 Ekim 2014 Çarşamba

Ne Oluyoruz Yahu!


Ne Mutlu Türk'üm diyene!


Bak benim yüreğimi bir korku sardı.
Ne oluyoruz yahu. Anlamıyorum. 

Tarsus benim yaşadığım şehir. Ayakta uyuyanlar tayfasındaydım ben. Mahallem olaylar konusunda sakindir demiştim -ki yanılmışım-
Yarenlik alanı Tarsus'un göbeği. Ayaklanma çıkarmışlar. Yazıklar olsun, dedim.
Haberin detayı:

Tarsus'ta Abdullah Öcalan Posteri Açtılar
Suriye'nin Halep İline bağlı Ayn el-Arab (Kobani) ilçesi'nde IŞİD'in kürtlere yönelik yaptığı saldırıları Tarsus'ta protesto edildi.

Suriye'nin Halep İline bağlı Ayn el-Arab (Kobani) ilçesi'nde IŞİD'in kürtlere yönelik yaptığı saldırıları Tarsus'ta protesto edildi.

Yarenlik alanında toplanan yüzleri maskeli ve çoğunluğu gençlerden oluşan grup Tarsus'un ortasında Teröristbaşı Abdullah Öcalan posterlerini açtı.

Zaman zaman Apo'ya destek sloganlarının da atıldığı gösteride emniyet geniş güvenlik önlemi aldı.

Yüzü maskeli gençler sözde PKK bayrağı ve Apo posterinide açarak Ayn el-Arab'da yaşananları protesto etti.

Olaylar dün olmuştu. Facebook'ta görünce nasılda dellendim. Hele bir resim var ki....


Yazıklar olsun diyorum sadece. Yazıklar olsun. Bunu da yaptılar soysuzlar. Kusura bakmayın. Hakkettiler. 



Burası Tarsus ya. Benim memleketim. Bu hallere düşecek gibi değildi. Soysuzların gazabına uğradık. Bakın ben ırk ayrımı filan yapıyor değilim. Kanıma dokunuyor hem de çok.



Burası benim yaşadığım yere yakın yerler. Yaklaşık 1000 kişi boykota çıkmış. Tepkilerini gösteriyorlar. Çıkmış diyorum ya. Sesleri duyuyorum bile. Şimdi aralarında olmak vardı. Ama işte evden dışarıya çıkmaya korkuyorum.
Sesler geliyor dışarıdan. Silah sesleri. Okulum çarşının göbeğinde ve olayların olduğu yerlere yakın. Bir okul yakıldı ve tatil olundu. Mezun olduğum okul yani mahallemdeki okulum taşlanmış ve müdürü dövülmüş. 
Öğle tatilinde dışarıya çıkarılmadık. Okul bitip dışarı çıktığımız da sesler geliyordu. Yarenliğin başında Türk bayrağını asmışlar. Şükürler olsun, dedim. Rabb'im sonumuzu hayır etsin.





11 yorum:

  1. Bu soysuzlara yüz verdiler. Sonuçları da yaşıyoruz. Buna sebep olanların başı yakın zamanda ezilsin. İnsan hakları filan demiiyorum. Soysuzları da Kobani'ye memleketlerine yollamalı. TC de yaşamak haram onlara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soysuzlara yüz verenler kim inan umurumda değil. Kürt olup da yandaşımız olanlarda var. Bunları kim böyle fitilliyor, kim fitne sokuyor bilmiyorum ama, artık bir gitsinler ya.

      Sil
  2. çok üzülüyorum çok korkuyorum. Tarsus orası yaaa. hiç böyle şeyler olmaz diye bilirim ben. yarı Tarsusluyuzdur. dayım filan orda oturuyor. bayramın 3.günü tarsustaydık hatta. adana da baya karışık. Allah hayra çıkarsın bizleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarsus marsus dinlemiyorlar ki. Nerede ayaklanabilirlerse orada seslerini çıkartıyorlar. Devam ediyorlar, sesler filan geliyor. Gece bile rahat durmuyorlar. Neyse ki ayaklandı bizimkiler de bastırmaya çalışıyorlar. Allah sonumuz hayra çıkartsın.

      Sil
  3. Ben Yenibosna'da oturuyorum bu akşam küçük oğlum eve girdi ardından dışarda grup sesleri duyulmaya başladı.. Derken yakıp yıkmaya başladılar. Dükkanlar yağmalandı Allah'tan büyük oğlum arabayla Zeytinburnu'na gitti de arabayı da oğlumu da kurtardık. Zaten arabasını kapan aldı götürdü.. Biber gazları evin tüm camlarını sıkı sıkı kapattığım halde yinede genizlerim gözlerim yandı.. Elimi yüzümü yıkamak zorunda kaldım.. Ortanca oğluma telefon ettim arkadaşının evine gir buralarda tomalar heryere su sıkıyor biber gazları atıyorlar..baktım çok geçmedi eve getirmişler sokağın başına kadar arabasıyla arkadaşının babası.. oğlum arabalarına birşey olmasın diye in.. yakınına biber gazı atmış polis.. eve kendini attı lavaboda yüzünü yıkamaya çalışıyor... Bide ben kızdım niye sokaklardasın eve gelmiyorsun başına bir hal gelecek diye.. "bir anda başladılar bizde anlamadık" diyor
    Ayetel kürsiler okuya okuya bi hal oldum ya.. Çok üzücü.. Allah hidayeti mümkünse HİDAYET ETSİN DEĞİLSE KAHHAR İSMİ TECELLİSİYLE KAHRETSİN ONLARI....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah yardımcın olsun abla.
      Rabb'im sabaha güneşler açsın. Analar, babalar hep bir merak içinde. Ben okuldan geldim bir baktım kardeşim daha gelmemiş. Normalde erken gelirdi. Telaş içinde kaldık. Ben bir ara çıkıp bakmaya filan gitmeyi düşünsem de anneme söylemedim. Olaylar birden çıktı. Gülerek filan geçiştirmiştim ama gelen sesler, olaylar olayın ne kadar ciddi bir boyut kazandığını gösterdi. Şimdi dua etmekten başka yapabileceğim bir şey yok. Okula giderken tam tevekkül olmalıyım. Dilimden hiç Ayetel Kürsi'yi eksiltmeyi düşünmüyorum. Tek sığınağım Rabbim.
      AMİNN.

      Sil
  4. yazının bi başını biliyorum Nazik bi de sonunu okuduğumu o arada noldu bilmiyorum ama tüylerim diken diken oldu.. içim ürperdi ya.. ne hallere geldik olaya bak. Allah ıslah etsin demek bile istemiyorum inan Allah kahretsin demek layığı tüm bunları yapanların.. Rabbim yardımcımız olsun. Tez vakitte huzurlu günlere erişiriz inşaAllah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah ablacığım. Biz kapıları, pencereleri kapattık ama sesleri dutmuyoruz ama haberler kötü. :(

      Sil
  5. akıllancak mı bizim ülke bigün yaa.

    YanıtlaSil
  6. Besle kargayı oysun gözünü demiş atalarımız, bu duruma da cuk oturdu.
    Bu kadar tepemize çıkardılar, şimdi baş edemiyorlar. Allah hidayet versin, vicdan versin. Bizlere de sabır.

    YanıtlaSil

Sevgili canlar, lütfen yorumlarınızı esirgemeyiniz. :) Hepiniz benim için değerlisiniz. Sizleri çok seviyorum. :)