8 Haziran 2014 Pazar

Mustafa Karataş - Kul Peygamber



·         Yazar: Mustafa Karataş
·         Kitabın Türü: Din 
·         Yayinevi: Timaş Yayınları
·         Basım Tarihi: 2012
·         Sayfa: 208
a                                
                                     Arka  Kapak

     Yüce bir ahlak üzere olan Hz. Peygamber, kendi ifadesiyle güzel ahlakı tamamlamak için gönderilmiştir. Örnek olarak sunduğu hayat tarzı ise onun sünnetini oluşturuyordu. İnsanlık, artık iyi ile doğruyu, güzel ile çirkini, onun penceresinden bakarak, vahşi bir dünyadan
medeni bir dünya kurmuş, zulüm ve ahlaksızlıklarla dolu bir toplumdan "asr-ı saadet"e damgasını vuran altın nesiller yetiştirmiştir.

Mustafa Karataş, Kul Peygamber adlı kitabıyla Hz. Peygamber'in ahlakıyla ahlaklanmamız için bizlere paha biçilmez bilgiler veriyor. Zira buhranlarla kıvranan günümüz dünyasında O'nun ahlakına ve "sünnet"ine dün olduğundan çok daha fazla ihtiyaç bulunmaktadır.



Kitap Notlarım




      
     Kötülüğü yapmayı planlayan kişiler, kanunların ve devletin aldığı diğer tedbirleri herhangi bir şekilde ihlal etme yolunu bulabiliyorlar. Kuvvet kullanarak kimseyi doğruluğa sevk etmek mümkün olmuyor. Kanunların ve devlet gücünün tükendiği, tesirsiz kaldığı yerde ahlaki değerleri hâkim kılmak ve benimsetmek gerekiyor. İnsanin iç dünyasında kendini hesaba çekecek, kontrol edecek bir güç yani otokontrol sistemi ancak insani frenleyebiliyor. Bu ise, bireylerin ruh dünyasını yüce değerlerle donatarak gerçekleşebiliyor.

Ahlaklı bir kişi, ‘benim kalbim temiz, namaza, oruca, hacca zekâta ihtiyacım yok’ gibi bir düşünce içinde olamaz. Bu düşünce tarzı dahi bizatihi ahlaken bir nakisaya işaret etmektedir.

Kalpler O’nu anmakla huzur bulur. Mevlam neyler, neylerse güzel eyler deyip O’nun takdirine boyun eğmeliyiz. Hakkımızda en hayırlısı ne ise biz değil yalnız ve yalnız O bilir. Sıkıntılı ve dar zamanlarımızda Allah’ın yardımını istiyorsak bolluk ve neşeli günlerimizde de O’nu anmalıyız. Sıkıntıda nasıl dua ediyorsak bollukta da dua edip sürekli Allah’ı hatırlamalıyız.

Üç kimsenin duası makbuldür. Bunların kabul edilişinde şüphe yoktur. Zulme uğrayanın duası, yolcunun duası ve ana babanın çocukları için yaptıkları dualar.



İşimiz gücümüz dedikodu ve gıybet, başkalarının hakkında konuşmak, başkalarının kusurlarını araştırmak, iftira etmek. Kalplerimiz boşuna kapkara değil işte bu kirler, pislikler kalplerimizi kirletiyor onun için ibadetimizin tadını alamıyoruz. 

Kitap Hakkında  Düşüncelerim
Çok güzel bir şekilde, herkesin anlayacağı bir dilde ele alınmış bir kitap..
Okumanızı tavsiye ederim… Konular  bölüm  bölüm ele alınmış ve kutucuklar içine dikkat çekmek isin küçük notlar alınmış.. İyi okumalar… 

1 yorum:

  1. Arkadaşlar Mustafa karataş hoca için farklı şeyler var diyorlar aslın da bir insan için kıybet yapmak ne kadar kötü ....

    YanıtlaSil

Sevgili canlar, lütfen yorumlarınızı esirgemeyiniz. :) Hepiniz benim için değerlisiniz. Sizleri çok seviyorum. :)